Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Как да направим анти-ейдж масаж на лицето?

В стремежа си към младежка и сияйна кожа много хора се обръщат към скъпи продукти и процедури за грижа за кожата. Въпреки това един често пренебрегван, но ефективен метод за борба с признаците на стареене е масажът на лицето. Тази древна практика не само помага за релаксация и премахване на стреса, но също така насърчава кръвообращението, стимулира производството на колаген и намалява появата на фини линии и бръчки. В това ръководство ще разгледаме ползите от масажа на лицето против стареене и ще предоставим инструкции стъпка по стъпка за подмладяваща рутинна процедура в домашни условия.

Ползи от масажа на лицето против стареене:

Преди да навлезем в техниката, нека да оценим за момент многобройните ползи от включването на масаж на лицето против стареене в режима за грижа за кожата. Редовният масаж на лицето може значително да подобри цялостното състояние и външен вид на кожата ви – от стимулиране на лимфния дренаж до стимулиране на притока на кръв и облекчаване на мускулното напрежение. Чрез насочване към конкретни точки на натиск и използване на нежни, възходящи движения можете да постигнете естествен лифтинг ефект, да намалите подпухналостта и да подобрите усвояването на продуктите за грижа за кожата. Изберете качествени анти-ейдж кремове и серуми на Avene, с които да започнете грижата през новата година.

seo blog7

Ръководство стъпка по стъпка за масаж на лице против стареене:

Сега нека преминем през една проста, но ефективна процедура за извършване на масаж на лицето против стареене у дома. Не забравяйте да започнете с чисти ръце и току-що почистено лице, за да увеличите ползите от масажа.

See also  Къде можете да се ваксинирате през почивните дни

Стъпка 1: Подгответе кожата си
Започнете с нанасяне на малко количество масло за лице или овлажняващ крем върху върховете на пръстите си. Това ще помогне за намаляване на триенето и ще позволи на пръстите ви да се плъзгат гладко по кожата по време на масажа.

Стъпка 2: Загряване
Нежно потупвайте с върховете на пръстите си по челото, бузите и челюстта, за да стимулирате притока на кръв и да подготвите кожата си за масажа. Това загряване също така спомага за отпускане на лицевите мускули и насърчава усещането за спокойствие. Можете да го направите с регенериращ крем Avene Hyaluron Activ B3, който ще ви помогне да вкарате в кожата си полезни вещества.

Стъпка 3: Масаж на челото
С върховете на пръстите си оказвайте лек натиск върху центъра на челото и правете малки кръгови движения, като постепенно се придвижвате навън към слепоочията. Повторете това движение няколко пъти, за да изгладите бръчките на челото и да спомогнете за релаксацията.

Стъпка 4: Масаж на слепоочията и зоната около очите
След това леко притиснете върховете на пръстите си към слепоочията и направете малки кръгови движения. След това с помощта на безименните си пръсти масажирайте внимателно областта около очите с леки потупващи движения, като се движите от вътрешните към външните ъгли. Тази техника помага за намаляване на подпухналостта и минимизиране на появата на “пачи крак”.

Стъпка 5: Масаж на бузите
Като започнете от страните на носа, с върховете на пръстите си масажирайте по контура на скулите с движения нагоре и навън. Тази техника помага за повдигане и тонизиране на бузите, като същевременно стимулира кръвообращението и здравословния блясък.

гръцки преводач Добрич

Стъпка 6: Масаж на челюстта и брадичката
С върховете на пръстите си оказвайте лек натиск върху линията на челюстта и се движете с движения нагоре към ушите. След това с помощта на палците правете малки кръгови движения по линията на челюстта и под брадичката, за да намалите напрежението и да подчертаете линията на челюстта.

See also  ЕМА може да одобри ваксина срещу Омикрон до 3-4 месеца

Стъпка 7: Масаж на шията
Разширете масажа върху шията, като използвате възходящи движения с върховете на пръстите си, за да стимулирате лимфния дренаж и да се преборите с увисналата кожа. Обърнете специално внимание на зоната под линията на челюстта и отстрани на шията.

Включването на масаж на лицето против стареене в рутинната ви грижа за кожата може да бъде преобразяващо и подмладяващо преживяване. Като отделяте време за редовното извършване на тази нежна и ефективна практика, не само ще насърчите младежкия си вид, но и ще подсилите чувството си за грижа за себе си и благополучие. Така че, ю