Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Кадиев: Менда Стоянова махна думи от моя проектозакон, което създаде двусмисленост

Прокуратурата започна разпити на свидетели по разследването за твърденията на Васил Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Софийската градска прокуратура ще поиска и разпит чрез видеоконферентна връзка на самия Васил Божков.

Пред камерата на БНТ Георги Кадиев заяви, че е призован за повторение на показанията, които вече е дал на разследващите. Показанията му са за Закона за хазарта и предложение, което той е направил, а след него Менда Стоянова е направила ново, за което Божков твърди, че е умишлено.

Кадиев заяви, че Менда Стоянова е премахнала определени думи за хазартните игри от неговото предложение, което създава двусмисленост в закона и позволява Божков да си избира по кой ред да бъде облаган – дали по по-тежкия или по по-лекия.

В неговото предложение се е казвало, че “хазартни игри, организирани в игрални зали”, се облагат по определен ред. В нейното предложение думите “организирани в игрални зали” отпадат. В този случай Божков казва – лотарията е хазартна игра и аз я облагам по-ниския начин.

“На мен това ми изглежда подозрително, но не мога да кажа дали е умишлено”, каза Кадиев.

“След тази редакция на закона се създава двусмисленост и има известна възможност Божков да твърди, че правилно се облага по члена, по който е избрал. Ако беше прието моето предложение, всичко щеше да бъде съвсем чисто и нямаше да има такава възможност”, каза Кадиев.

Поставете оценка:

Оценка от гласа.

Източник:

See also  Доц. Георги Костов: Корнелия Нинова иска да овладее продажбата на дърва с партийни хора

Leave a Reply

Your email address will not be published.