Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

iPhone 15 ще се предлага с USB Type-C порт

През изминалия месец европейските власти приеха закон, който задължава всички производители на смартфони да оборудват устройствата си с USB Type-C порт за зареждане и пренос на данни. В това число влизат и устройствата на Apple, които се предлагат на европейския пазар.

iPhone 15 ще се предлага с USB Type-C порт

seo blog7

В интернет пространството от години се носят слухове, че американската компания обмисля подобна стъпка, както и това, че тя ще се откаже изцяло от портовете и ще премине към безжично зареждане за новите си модели. И докато втората алтернатива все още не изглежда много популярна, то вече няколко популярни анализатора разкриха, че Apple ще заложи на първия вариант още през следващата година.

Според информация от доставчици и приближени до Apple, iPhone 15, който ще бъде представен през втората половина на 2023 година ще бъде оборудван именно с USB Type-C порт. Освен това, информацията сочи, че заедно с него Apple ще промени и много от аксесоарите си, изоставяйки почти напълно различните портове, които сме виждали през годините.

Поставете оценка:

2.1

Оценка 2.1 от 7 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Американци изминаха 1210 километра с Tesla с експериментална батерия