Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

И днес испански изтребители ще летят над България

И в неделя над страната ще прелетят изтребителите, които бяха изпратени у нас от Военновъздушните сили на Кралство Испания. Те ще изпълнят дневни опознавателни полети с облитане на запасните летища в районите на градовете София, Варна, Бургас и на село Безмер, област Ямбол, съобщиха от военното министерство.

Полетите, които започнаха в събота, се очаква да приключат в обедните часове на деня, уточнява Дарик радио. Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II и 130 испански военнослужещи се предислоцираха в нашата страна от петък. Те пристигнаха във връзка с предстоящото изпълнение на мисия по съвместна охрана на въздушното ни пространство с ВВС на Република България.

seo blog7

При изпълнение на съвместните задачи по Air Policing българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Мисията е в изпълнение на мерките за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS/)

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна колективна отбранителна мисия. Нейното предназначение е да гарантира целостта и сигурността на въздушното пространство на съюзниците от Алианса.

Поставете оценка:

1.8

гръцки преводач Добрич
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Източник:

See also  Александър Томов: Нелепо е Нинова да държи мандата до 12 август