Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

ГЕРБ за властта: Дълбока некомпетентност с чувство за непогрешимост

С остра декларация срещу правителството и управляващото мнозинство излезе ГЕРБ.

От името на партията Тома Биков определи управлението като дълбока некомпетентност съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт.

seo blog7

„Управлението на страната не може да е експеримент или курс за обучение, а това е сериозна задача, която трябва да се изпълнява от подготвени хора, защото обществото не ви дължи нито време, нито търпение. Оттук нататък отказваме да проявяваме разбиране към вашата некомпетентност и липса на национално отговорно поведение, всеки ден това управление нанася щети. Ще сме безкомпромисна опозиция и наша задача е час по-скоро да има ново правителство“, отсече Биков.

Още по темата

8 мар 2022 10:58

57

8 мар 2022 10:31

гръцки преводач Добрич

185

По думите му страната ни е изправена пред редица кризи.

„Нашето убеждение е, че в кризисни време предполагат ясно поемане на отговорност и диалог, който да помогне за преодоляването им. През последните седмици видяхме всичко друго, но не и това“, посочи той.

„Началото на всяка криза започва с нейното назоваване и осъзнаване на причините, които са я породили. Настояващото управление няма потенциал да направи това“, обвини още Биков.

Той припомни, че ГЕРБ са предупредили за ръста на цената на тока и са предложили решение за компенсиране на производителите, което все още не е гласувано в НС.

„Правителството не е в състояние да вземе свое решение, което да даде отговор на тази криза. Кризата вече прерасна в мащабна ценова криза, предстоят масови фалити, увеличаване на безработицата и задължаване на кризата“, каза Биков.

По думите му войната в Украйна изостри още повече нуждата от адекватни реакции на правителството, но вместо това още в първите дни на тази война управляващото мнозинство генерира правителствена криза, която приключи със смяната на министър.

See also  Българите се готвят да празнуват Великден. Засилен интерес по хотелите

“Вече берем плодовете и негативните последствия от войната без да има отговорно управляващо мнозинство и правителство, които да реагират решително“, каза депутатът от ГЕРБ и добави, че хората вече са видели неспособността на правителството да действа в кризисна ситуация.

 

Източник: