Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Електрическият бус на Renault получи нова батерия и вече изминава над 200 километра

Renault Master E-Tech получи нова версия, която не променя нищо по визията на товарния бус, но пък за сметка на това добавя близо 70% повече пробег в сравнение с предходния модел. Френският бус вече може да измине до 203 километра с едно зареждане, което е със 120 километра повече от това на неговия предшественик.

Електрическият бус на Renault получи нова батерия и вече изминава над 200 километра

seo blog7

При пускането на Master E-Tech на пазара, бусът бе оборудван с малка 33кВч батерия, заимствана от Zoe, а през 2019 година бе представена и нова модификация с по-голяма 52кВч батерия, също взета на заем от малкия градски модел. През изминалата година от Renault обявиха, че Master E-Tech ще изминава над 200 километра, а сега от компанията официално пуснаха обновената версия на пазара.

Електрическият бус на Renault получи нова батерия и вече изминава над 200 километра

Новата батерия тежи 350 килограма и е със същите размери като по-малката 33кВч батерия. По този начин бусът запазва товарното си пространство непроменено, което е изключително важно за марката и клиентите. Освен батерията, важна роля в подобрения пробег имат и опцията за регнеративно спиране, гумите с ниско съпротивление и подобреният Еко режим. Новата батерия може да се зарежда от 20 до 80% в рамките на 90 минути от 22кВ зарядна станция или за 10 часа от стандартен домашен контакт. Задвижването се осигурява от електромотор със 78 конски сили и 210 нютон метра въртящ момент.

Поставете оценка:

2.8

Оценка 2.8 от 6 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Светофари с изкуствен интелект могат да намалят трафика до 15%