Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Ефектен трик за намаляване на сметката за парното

Зимният период неминуемо е свързан и с нарастване на разходите. Причината за това е, че сметките за отопление и топла вода през студените месеци са едно от големите пера в семейния бюджет. Всъщност около 82% от общите разходи за комунални услуги у дома са за поддържане на топлината и за консумацията на топла вода. Ето защо е много важно да знаем как правилно да контролираме отоплението в жилището си през целия сезон и особено, когато отсъстваме от дома за по-дълго време. сега ви разказваме за един високотехнологичен начин, който би помогнал да се справим с лекота с тази задача.

Изборът на оптимална температура

Когато пътуваме през зимните месеци, обикновено напълно изключваме отоплението или го оставяме включено на минималната възможна температура, която обикновено поддържа температура между 10 и 15 градуса по Целзий. В първият случай жилището изстива значително. Във вторият успяваме да запазим по-висока температура вътре, отколкото е навън, и същевременно намаляваме разходите за отопление. Нещата обаче изглеждат по различен начин, когато навън е много студено. Тогава поддържането на температура между 10 и 15 градуса в дома за по-дълъг период от време означава, че стените и помещенията ще изстинат значително. В резултат на това влажността ще стане по-висока и може да се появи мухъл. Ето защо е необходимо температурата в дома да се съобрази с това колко е студено навън и с това да бъде съобразена температурата в жилището.

seo blog7
Ефектен трик за намаляване на сметката за парното

Не изключвайте напълно отоплението, когато сте далеч

Експертите съветвът да поддържаме оптимална и постоянна температура в жилището си. Това е най-подходящото решение, за да избегнем пълното изстиване на помещенията, което от своя страна може да доведе и до по-големи разходи за повторно затопляне. Не по-малко важно е при продължително отсъствие вратите и прозорците да бъдат плътно затворени и изолирани, за да се намали проникването на леден въздух отвън.

See also  Студенти създадоха кола, която поглъща вредните газове от други превозни средства

Умните системи могат да доведат до 40% по-ниски сметки

Новите технологии освен, че предлагат разнообразни варианти за улеснено управление на много от уредите у дома, ни помагат да използваме и по-ефективно ресурсите вкъщи. Умните термостатите са най-добрият избор за поддържане на оптимална температура, когато жилището не се обитава за дълго време. на пазара се предлага все повече такива “умни” системи, а една от най-новите е интелигентното устройство evohome на Resideo. Този тип системи позволяват отоплението да бъде управлявано лесно от разстояние от всяка точка на света чрез смартфон или таблет. Тази опция е важна, като се има предвид, че сметките за отопление и топла вода се равняват на 82% от общите сметки за комунални услуги, а с използването на подобни интелигентни системи разходите могат да бъдат намалени с до 40%.

Какво е зонирано отопление и защо то е важно?

Зонираното отопление означава, че можем да задаваме различна температура в отделните помещения в дома си. Evohome предлага функция, която дава възможност за отопляване само на помещенията, които се ползват активно. Чрез системата можем да зададем и да контролираме до 12 отделни зони за отопление, както и да бъдат зададени отделни програми на температура в дневната, кухнята или спалнята. Тази опция дава възможност за постигането на комфорт в помещенията, които ползваме най-често, както и за намаляване на температурите в тези, в които не прекарваме толкова много време.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

1.2

Оценка 1.2 от 18 гласа.

Източник: