Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Доц. Милен Любенов: Забелязва се нова форма на взаимодействие между президента и ГЕРБ

“Свидетели сме на начало на предизборна кампания. Не виждам как ще се състави правителство, шансовете са нулеви. Освен това не виждаме усилия от страна на ГЕРБ за сформиране на кабинет. Проф. Николай Габровски взе мандата в понеделник, а разговори с партии са планирани чак за утре”.

Това каза пред БНР доц. Милен Любенов, преподавател в Софийския университет.

seo blog7


И допълни, че ГЕРБ се опитват да изиграят ситуацията пиарски.
“Не виждам полза от това. С хода с проф. Габровски ГЕРБ показват, че партията е в изолация и не могат да посочат политическа фигура за премиер. ГЕРБ трябваше да разговарят с партиите, склонни да участват в правителство с тях”.

В предаването “Нещо повече” доц. Любенов подчерта, че се забелязва нова форма на взаимодействие между президента и ГЕРБ:

“Силните престрелки от последните две години между Бойко Борисов и Румен Радев спряха, а през последния месец в управлението се връщат кадри, свързани с ГЕРБ. Президентът се включи много активно в предизборната кампания с остри критики от страна на служебното правителство”.
Според него от “Продължаваме промяната” се превръщат все повече в конкурент на БСП в лявото политическо пространство.

Прогнозата му е, че при избори през пролетта – парламентът ще е фрагментиран, тоест, ситуацията няма да е по-различна от днес.

гръцки преводач Добрич
Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  С колко поскъпна животът за последните 32 години?