Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Дея спорт излезе втори след убедителен успех над Ботев Луковит

Отборът на Дея спорт се изкачи на второ място във временното класиране в мъжкото волейболно първенство на България след като записаха пети успех от началото на сезона. Бургазлии се наложиха категорично над Ботев (Луковит) с 3:0 (25:18, 25:12, 25:12) в мач от шестия кръг във волейболния елит. Така тимът остава само с едно поражение и отстъпва в подреждането единствено на Пирин, който е с пет победи от пет мача. Ботев пък заема 14-ата позиция с едва един успех от шестте си двубоя до момента.

Най-оспорван бе първият гейм, в който гостите се доближиха до противника при 14:16, но волейболистите на Дея Спорт не допуснаха изненада.

seo blog7

Най-резултатен за домакините бе Виталий Василиев с 15 точки, а за Ботев Илиян Иванов завърши с 14 точки.

В следващия кръг Дея спорт гостува на Добруджа 07 на 23 ноември, а Ботев приема Славия.

Тимът на Берое 2016 отстъпи пред Монтана с 0:3 (22:25, 14:25, 22:25) в друга среща от шестия кръг. Победата бе четвърта за волейболистите на Монтана, които имат и две загуби, което им отрежда петото място във временното класиране. Берое 2016 е 13-ти с една победа и вече пет поражения от началото на сезона.

Домакините опитаха да се противопоставят на състезателите на Монтана, като затрудниха съперника в първия и третия гейм, но победата отиде на сметката на гостите.

Най-резултатен за победителите бе Жулиен Георгиев с 11 точки, а за Берое Симеон Александров реализира 13.

В седмия кръг на първенството при мъжете на 23 ноември Берое 2016 е домакин на Левски София, а Монтана посреща Марек Юнион-Ивкони на 24 ноември.

гръцки преводач Добрич

Източник:

See also  Треньор напусна Берое