Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Делян Добрев: Посредници прибраха 200 милиона евро за газа последните три месеца

Загадка на деня: Кой е вицепремиерът, който ни спря газа от Газпром, лапа комисиони от посредници докато беше на власт, а сега ни съветва да върнем руския, евтин газ?

Това написа във Фейсбук бившият енергиен министър Делян Добрев по повод новата позиция на Асен Василев, изразена вчера: Руски газ? Защо не, ако е по-евтин!, предаде Епицентър.

seo blog7

Преди два дни Добрев показа фактури за плащания от „Булгаргаз“ на посреднически фирми.
„Асен Василев от „Продължаваме Промяната“ каза, че не е виждал документи, че се купува газ от посредници, само че има фактури“, посочи Добрев. По думите му всъщност тези компании купуват от „Газпром“ и продават на „Булгаргаз“, но с 30 процента по-висока цена.

Единият посредник е фирмата, от която идва сегашният директор на „Булгаргаз“, допълни Добрев. Според него частната компания си е назначила директор на държавното предприятие и за последните три месеца е реализира най-сериозните сделки с газ.

Има и фактури, че Булгаргаз“ е купувала от руския посредник на „Газпром“, както и от гръцкия партньор на руската компания, допълни Добрев.

Той поясни, че за последните три месеца страната ни е купила газ за около 630 милиона евро, като посредниците са получили 200 милиона евро.

„Двата танкера с американски газ, които пристигнаха, бяха продадени в Гърция и Турция, у нас няма фактура от доставчик на американски газ“, каза Добрев.

гръцки преводач Добрич

Той подчерта, че като изключим азерския, 100 процента от останалия газ у нас е руски: „В страната ни не е пристигнала нито една молекула американски газ“.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

Източник:

See also  Гюров за сблъсъците в НС: Не знам защо г-н Костадинов се разпозна в думите на Митев