Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Даниел Митов каза дали той ще е предложението на ГЕРБ за премиер

Аз съм заместник-председател на партията и по никакъв начин не мога да бъда приеман като отдалечен от партията. Със сигурност няма да съм аз. Така заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов отговори пред bTV Radio дали отново той ще бъде предложен за премиер от партията.

“При всички положения ще търсим решение, така че да не задълбочаваме политическата криза. В парламента политическите партии трябва да си направим изводите затова, че не можем да продължаваме с езика, с който се говореше в предишните два парламента и с разделението. Маргарет Тачър е обичала да казва, че в политиката няма лични симпатии. Хората не ни избират да се харесваме, хората ни избират да решаваме обществени проблеми”, допълни той.

seo blog7

Попитан с кои политически сили от ГЕРБ не биха водили разговор за съвместно управление, Митов отговори: “Политическите партии взимат решение през колективните си органи. До момента нашият колективен орган ни е поставил червената линия, а именно БСП. Това не е измъкване. Аз знам, че моментално някои услужливи мозъци търсят начин да захапят точно тази реплика и да кажат, че не отричаме коалиция с ДПС. Няма нещо, което да отричаме или да не отричаме. Аз не мога да кажа на партията отсега правете едно, правете две. Същото важи и за “Демократична България”.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

София / България

Източник:

See also  Рамадан Аталай: С първия мандат ГЕРБ изпуснаха възможността да чуят какво искат хората