Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

COVID-19 все още въздейства на приходите и печалбата на “Браво Пропърти Фонд”

COVID-19 все още въздейства на приходите и печалбата на "Браво Пропърти Фонд"

Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ

seo blog7

Приходите от наеми на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ намаляват през първото тримесечие, което свива и печалбата на дружеството за периода.

Това се вижда от отчета на компанията, публикуван чрез Бюлетин Investor.

Приходите от дейността на компанията за периода януари-март възлизат на 992 хил. лева в сравнение с малко над 1,3 млн. лева за януари-март 2021 г., което представлява спад с 23,7% на годишна база.

Причината е намаляването на размера на наемите на наемателите в офис сградата на дружеството заради пандемията, както и загубата на един от наемателите. Заради предсрочно прекратения договор компанията е усвоила в пълен размер гаранцията по договора, посочва се в междинния доклад за дейността ѝ. Заетостта на сградата към края на тримесечието е малко под 90%.

Общите приходи на „Браво Пропърти Фонд“ за периода, в които се включват и 23 хил. лева правителствено финансиране по някоя от схемите за компенсации, възлизат на малко над 1 млн. лева при 1,3 млн. лева за първото тримесечие на миналата година.

гръцки преводач Добрич

Същевременно разходите на дружеството се увеличават до 720 хил. лева към края на март спрямо 513 хил. лева към края на март 2021 г., или с 40%. Увеличението идва от ръста на разходите за външни услуги, както и от обезценка за 60 хил. лева.

Печалбата на компанията за първите три месеца на годината се понижава 2,7 пъти до 295 хил. лева от 795 хил. лева година по-рано.

Днес се е състояло редовното общо събрание на акционерите на „Браво Пропърти Фонд“, на което е гласувано изплащането на дивидент за втората половина на 2021 г.

See also  SOFIX отчита повишение за седми пореден ден

За второто полугодие на 2021 г. дружеството ще изплати по 0,0275 лева на акция бруто (общо малко над 1 млн. лева), гласували са акционерите. Компанията вече изплати авансово 0,0225 лева на акция бруто (общо 825 750 лева), т.е. общият дивидент става  0,05 лева на акция бруто (1,835 млн. лева).

Дивидентът за 2021 г. е по-малък от изплатения за 2020 г. (общо 0,0804 лева) заради спада на приходите и печалбите на фона на пандемията.

В последната година акциите на “Браво Пропърти Фонд” поевтиняват с 5,3%.

Източник: