Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Black Friday: 7 от 10 българия искат да си купят нещо на този ден

96.9% от градското население в България разпознава Black Friday, а над седем от десет българи от  него възнамеряват да закупят поне един артикул през този ден. Това показва проучване на Kantar Румъния, проведено в края на октомври тази година, предава “Монитор”.

“Данните от проучването показват, че по-голямата част от българите, живеещи в градски райони, искат да закупят поне един продукт по време на Black Friday и са планирали специален бюджет за събитието. Сред най-желаните продукти са малки електроуреди, дрехи и обувки, мобилни телефони”, коментира Кармен Патраску от Kantar Румъния, офисът на Kantar, който координира проучването.

Според проучването над 70,3% от българите, живеещи в градските райони на възраст между 18 и 55 години, възнамеряват да закупят поне един продукт на Black Friday. Желанието за нови придобивки по този повод е още по-силно сред българите на възраст 24-35 години (81%), населението, живеещо в София (81%), и Югозападния регион (81%).

По отношение на бюджета, който възнамеряват да изразходват, 41,5% от потенциалните купувачи планират да похарчат до 200 лв., 33% възнамеряват да отделят бюджет между 200 и 500 лв., а 20,7% са планирали бюджет над 500 лв. за закупуване на желаните продукти по време на Black Friday.

Проучването показва и предпочитане на онлайн магазините за Black Friday: 73,9% от потенциалните купувачи възнамеряват да пазаруват от електронни магазини.

Според проубването, българите на Black Friday 2021 г. възнамеряват да си купят дрехи и обувки,малки домакински уреди (прахосмукачки, миксери, кухненски роботи и др.), козметични продукти, мобилни телефони, спорт (спортно оборудване, велосипеди, фитнес оборудване и др.), дом и декор (мебели, декорации, осветителни тела и др.), компоненти за компютър (харддискове, процесори, видеокарти, дънни платки), играчки, хоби / Направи си сам (електрически инструменти – бормашини, лентови триони), лаптопи, модни аксесоари и чанти, продукти за лична грижа, телевизори.

See also  Пътуванията ни в чужбина с лек ръст, а на чужденци у нас с 37% повече

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *