Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Биков: Не мисля, че “Продължаваме промяната” трябва да участват в изпълнителната власт

Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма да бъде удобно да се управлява и заради кризата, и заради тази конфигурация, в която се намираме. Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред bTV.

„Първо сме поканили „Демократична България“ и очакваме да дойдат на разговори. Мисля, че основната носеща конструкция на такова управление би могло да бъде ГЕРБ и „Демократична България“. Ако не се случи, значи отиваме на избори“, добави той.
Биков обясни, че тези разговори са, за да се види дали ГЕРБ и ДБ въобще имат нещо общо

„Аз мисля, че ние показваме дори само с тази заявка, която в момента правя, че сме готови да проявим политическа смелост“, добави той.

Според него България има нужда от проевропейско и антикризисно управление.

„Има партии, според мен, които биха могли да формират такъв тип мнозинство. Въпрос е на желание и смелост от страна на някои формации. Има конституционно мнозинство в Народното събрание. „Продължаваме промяната“, мисля, че не трябва да участват в изпълнителната власт. В мнозинството биха могли да участват по различни теми ДПС, дори и БСП, при гласуване в залата например“, добави Биков.
Според „Демократична България“ независимо от търсенето на мнозинство за правителство и председател на парламента, трябва да се водят разговори за бюджета. И от властта, а не от БСП.

От „Продължаваме промяната“ пък са готови да опитат да съставят правителство с втория мандат.

Въпреки че например ПП вече заявиха, че няма да подкрепят кандидата им за председател на парламента от ГЕРБ се очаква да предложат Росен Желязков.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  Войната на Путин и елитите в Кремъл