Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Биков: Не мисля, че “Продължаваме промяната” трябва да участват в изпълнителната власт

Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма да бъде удобно да се управлява и заради кризата, и заради тази конфигурация, в която се намираме. Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред bTV.

„Първо сме поканили „Демократична България“ и очакваме да дойдат на разговори. Мисля, че основната носеща конструкция на такова управление би могло да бъде ГЕРБ и „Демократична България“. Ако не се случи, значи отиваме на избори“, добави той.
Биков обясни, че тези разговори са, за да се види дали ГЕРБ и ДБ въобще имат нещо общо

seo blog7

„Аз мисля, че ние показваме дори само с тази заявка, която в момента правя, че сме готови да проявим политическа смелост“, добави той.

Според него България има нужда от проевропейско и антикризисно управление.

„Има партии, според мен, които биха могли да формират такъв тип мнозинство. Въпрос е на желание и смелост от страна на някои формации. Има конституционно мнозинство в Народното събрание. „Продължаваме промяната“, мисля, че не трябва да участват в изпълнителната власт. В мнозинството биха могли да участват по различни теми ДПС, дори и БСП, при гласуване в залата например“, добави Биков.
Според „Демократична България“ независимо от търсенето на мнозинство за правителство и председател на парламента, трябва да се водят разговори за бюджета. И от властта, а не от БСП.

От „Продължаваме промяната“ пък са готови да опитат да съставят правителство с втория мандат.

гръцки преводач Добрич

Въпреки че например ПП вече заявиха, че няма да подкрепят кандидата им за председател на парламента от ГЕРБ се очаква да предложат Росен Желязков.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  КНСБ към властта: Увеличите заплатите или стачки