Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Bentley добавя над 200 грама злато в интериора на най-специалния си модел

Bentley ще направи само 18 броя от най-луксозния си модел Batur, а очаквано, някои от тях вече дори имат собственици. С цена от около 2 милиона евро за „базов“ модел, клиентите могат да разгърнат своето въображение почти до безкрай, а доказателство за това е една от опциите, която добавя над 200 грама злато в интериора на двувратия модел.

seo blog7


Ако сте един от късметлиите, който може да се докосне до специалния модел и да го конфигурира по собствено желание, може да изберете интересна опция, която да покрие част от елементите в интериора със специално 3D принтирано златно покритие. Златото е 18-каратово и е разположено върху контролера около старт/стоп бутон. Покритието може да бъде открито още върху горната част на волана и бутоните за спиране на притока на въздух в купето.

От Bentley използва рециклирани златни бижута, които след това преминават през специален процес, който ги раздробява до фини частици. Компанията прави 3D модели на частите и след това със специален принтер изработва детайлите. В последния етап те отиват при бижутер, който да изпипа и последните детайли.

В момента Batur преминава през последни тестове в Германия, Испания, Франция и Италия, където инженери правят последни настройки на колата. Под капака на луксозното купе работи 6.0-литров бензинов двигател със 730 конски сили и 1000 нютон метра въртящ момент.

гръцки преводач Добрич
Поставете оценка:

4.2

Оценка 4.2 от 5 гласа.

Източник:

See also  Какво знаят бисквитките за вас и трябва ли да се страхувате от тях?