Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Българин създава офроуд каравана без аналог

Често ви разказваме за интересни проекти за кемпери или каравани, които са дело на американски или други чуждестранни фирми, но днес ще заложим на нашенското и ще ви разкажем за българския проект с името KHAN. Той е дело на Людмил Аспарухов и представя офроуд каравана с компактни размери и висока проходимост, която както самият той казва, може да ви отведе на места, където никой друг не може да достигне и дори да нощувате там.


Идеята за проекта се заражда в началото на пандемията от Ковид 19, когато Людмил търси каравана за себе си и семейството си, за да се отдаде на почивка в отдалечени точки в планината. Именно така започва да търси каравана, но единствените варианти, които намира са от САЩ, а цените им започват от 25 хиляди долара. Позовавайки се на знанията и уменията си, той решава, че сам ще направи подобна каравана и през изминалата година закупува стара каравана, за да разгледа технологията ѝ. Той казва, че направата се оказва по-лесна отколкото мисли първоначално и веднага се заема с прототипа.

seo blog7

Людмил определя, че караваната е насочена към по-младото поколение хода, които са на високи позиции и работят в големите градове, а през почивното време търсят коренно противоположното и спокойствието на отдалечените точки. Вътрешните размери на караваната са 160х220 и на практика представляват едно легло на колела. Производителят не споменава каква е точната цена на творението, но казва, че ще е по-ниска от тази на основните конкуренти, а в същото време ще бъде в премиум сегмента с най-различни технологии.

See also  Новият MacBook Pro със същите проблеми като iPhone 13

Българското се запазва и в дизайна, който е дело на Росен Фичеров. Окачването е независимо и е дело на популярна американска компания. Караваната има още и електрически спирачки, за да улеснят спускането по наклони и да не натоварват спирачките на автомобила.

гръцки преводач Добрич

Людмил Аспарухов споделя, че на пазара има и други компании занимаващи се с подобни проекти, включително и български, но повечето от тях работят над кемпери. Той допълва, че се радва за това, че има и други такива фирми, тъй като именно конкуренцията е нещото, което създава бизнес, надпревара и усъвършенстване. Людмил споделя, че от малък е научен, че ако иска нещо, то трябва да си го изработи сам. Поставяйки предишния си опит на маркетолог и познанията си в технологичната сфера, той се решава на създаването на този проект, като паралелно с това прави военни разработки за армията и полицията.

След като ви разказахме за идеята и прототипа, ще следим развитието на проекта и ще ви информираме за повече подробности около него.

Поставете оценка:

3.9

Оценка 3.9 от 7 гласа.

Източник: