Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Атанас Атанасов: Борисов мечтае да е Доган от Банкя

България трябва да се освободи от Бойко Борисов, никаква коалиция с ГЕРБ. Основната разделителна линия с ГЕРБ е борбата с корупцията. Там ГЕРБ не са в състояние да бъдат на едно мнение с нас, заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов по Би Ти Ви.

Бойко Борисов изрежда главно международни теми, по които сме на едно мнение. Но той е много гъвкав по международните въпроси. С едната ръка купува изтребители от американците, с другата строи газопровод на Путин, заяви Атанасов.

seo blog7

България трябва да се освободи от Бойко Борисов, защото той идва от ъндърграунда и доведе корупцията в управлението, смята той. Нашата цел е да демонтираме корумпираната държава на Борисов.

Той призова лидера на ГЕРБ да освободи от себе си партията си, за да я спаси. Атанасов вярва, че в ГЕРБ има реформатори, с които след това другите демократични партии могат да си сътрудничат.

“Най-добре е той (Бойко Борисов – б.р.) да вземе да се отдръпне и да остави партията си. Той освен, че се явява воденичен камък на демокрацията, той се явява и воденичен камък на собствената си партия”, добави Атанасов.

По думите му ГЕРБ трябва да подкрепи кабинет, но без да участва в него.

“Аз също искам да има редовно правителство. Държавата се нуждае от политическа стабилност. Имаме да решаваме изключително много кризи и проблеми”, смята той.

Сега не е възможна коалиция с ГЕРБ, имаме сериозни разделителни линии. Бойко Борисов отдавна мечтае да бъде Ахмед Доган от Банкя. Ние няма да подкрепим правителство тип “Беров”, отсече съпредседателят на “Демократична България”.

гръцки преводач Добрич

Според него трябва да се състави кабинет с втория мандат – на “Продължаваме промяната”.

See also  Мустафа Карадайъ:Драма в парламента няма, има народни представители в истерия

Ако обаче това не се случи и президентът връчи третия мандат на ДБ, имаме стратегия как да създадем парламентарно мнозинство, увери Атанас Атанасов.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

Източник: