Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Атанас Атанасов: Борисов мечтае да е Доган от Банкя

България трябва да се освободи от Бойко Борисов, никаква коалиция с ГЕРБ. Основната разделителна линия с ГЕРБ е борбата с корупцията. Там ГЕРБ не са в състояние да бъдат на едно мнение с нас, заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов по Би Ти Ви.

Бойко Борисов изрежда главно международни теми, по които сме на едно мнение. Но той е много гъвкав по международните въпроси. С едната ръка купува изтребители от американците, с другата строи газопровод на Путин, заяви Атанасов.

България трябва да се освободи от Бойко Борисов, защото той идва от ъндърграунда и доведе корупцията в управлението, смята той. Нашата цел е да демонтираме корумпираната държава на Борисов.

Той призова лидера на ГЕРБ да освободи от себе си партията си, за да я спаси. Атанасов вярва, че в ГЕРБ има реформатори, с които след това другите демократични партии могат да си сътрудничат.

“Най-добре е той (Бойко Борисов – б.р.) да вземе да се отдръпне и да остави партията си. Той освен, че се явява воденичен камък на демокрацията, той се явява и воденичен камък на собствената си партия”, добави Атанасов.

По думите му ГЕРБ трябва да подкрепи кабинет, но без да участва в него.

“Аз също искам да има редовно правителство. Държавата се нуждае от политическа стабилност. Имаме да решаваме изключително много кризи и проблеми”, смята той.

Сега не е възможна коалиция с ГЕРБ, имаме сериозни разделителни линии. Бойко Борисов отдавна мечтае да бъде Ахмед Доган от Банкя. Ние няма да подкрепим правителство тип “Беров”, отсече съпредседателят на “Демократична България”.

See also  Радев и Йотова полагат клетва за начало на втория президентски мандат

Според него трябва да се състави кабинет с втория мандат – на “Продължаваме промяната”.

Ако обаче това не се случи и президентът връчи третия мандат на ДБ, имаме стратегия как да създадем парламентарно мнозинство, увери Атанас Атанасов.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

Източник: