Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Apple обмисля смартфон с навиващ се дисплей, ето доказателството

 

Слухове за това, че Apple обмисля производството на смартфон с навиващ се дисплей витаят в интернет средите от няколко години, като според някои са просто рекламни слухове, а други ги смятат за осъществима истина. Изглежда, че от марката наистина работят над такъв проект, а доказателството е патент подаден от Apple през изминалия ден, споделят от BGR.

seo blog7

Снимки: USPTO

Apple обмисля смартфон с навиващ се дисплей, ето доказателството

Няколко схеми представени в американското патентно ведомство показват какви точно са плановете на Apple и как ще работи смартфонът с навиващ се дисплей. От марката отбелязват, че този дизайн би бил значително по-добър от този на сгъваемите смартфони, поради липсата на панта в средата на дисплея.

 

Apple обмисля смартфон с навиващ се дисплей, ето доказателството

Според това което виждаме от схемите, дисплеят на смартфона ще се навива в отделение в горната част на дисплея, като специална ролка, най-вероятно с мотор ще се грижи за това кога той да бъде разтеглян и кога прибиран. Въпреки, че най-вероятно от Apple имат ясна представа за това как ще работи технологията, то ще трябва да изчакаме още поне 3 години, докато я видим в серийно производство.

 

гръцки преводач Добрич
Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

Източник:

See also  Apple ще прави екстремна версия на своя часовник