Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Американски инвеститори влизат и в полския футбол

Лидерът в полската втора дивизия ЛКС (Лодз) ще стане първият футболен клуб в страната, който ще бъде под контрола на американски инвеститор, съобщава сайтът lksfans.pl.

Става дума за 58-годишният бизнесмен и финансист Робърт Платек, главен изпълнителен директор на компанията MSD Credit Opportunity Funds, известна най-вече с това, че се грижи за сметките на компютърната компания Dell.

seo blog7

Голям футболен фен, той е собственик на два европейски клуба – португалският Каса Пия и на италианският Специя. Последният беше придобит през 2021-а година за около 24 милиона евро и ангажимента за инвестиции в инфраструктурата и школата на клуба. Част от структурата на Платек доскоро беше и датският Сьондериске, но богаташът се отказа. Самият той е от полски произход – и двамата му родители са поляци, но се запознават и създават семейство в САЩ.

“Всичко сочи, че над улица Unia 2 (адресът на ЛКС) най-после изгря слънцето и новият инвеститор ще помогне на клуба да се изправи. Официалното обявяване на сътрудничеството трябва да стане в близките дни, нищо чудно дори на предстоящото коледно парти. Финансовите и организационни подробности по цялата операция ще бъдат известни чак през март, когато приключат съдебните процеси по влизането на Платек”, се казва в страницата lksfans.pl.

ЛКС (Лодз) е начело в полската втора дивизия с 37 точки след 18 мача, с 3 пред 2-ия Пушча (Неполомице) и 5 пред 3-ия Рух (Хожув).

Източник:

See also  НА ЖИВО: Нидерландия - Норвегия 0:0, натиск на домакините