Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Александър Николов: Брутална некомпетентност и корупция в енергетиката

Брутална некомпетентност или корупция. Това заподозря пред bTV бившият енергиен министър Александър Николов за цената на газа.

Народните представители трябвало да питат как се сключват договорите за цените на газа. От август насам цената на газа върви надолу, според Николов, който разкритикува “щаба за хаос и разруха”.

seo blog7


В момента газа от Чирен е 10% от микса, в него участва и евтиният азерски газ, според обясненията му.

Николов предупреди, че “Булгаргаз” ще загуби пазарен дял. Той се надява да не се засекрети споразумението с Турция. Цената на руския петрол е толкова ниска, колкото през декември 2020 г., подчерта Александър Николов. Той се съмнява, че рафинерията в Бургас използва изцяло евтин руски петрол и така се генерират огромни печалби.

Брифингът на ГЕРБ на тема горива той определи като политически фойерверки.

За скандала “Джемкорп” бившият енергиен министър отсече, че договорът е прекратен. Интересът за този договор е от 2020 г. и показа снимка от среща на Румен Радев с американски представители. Огромни количества пари отивали към Русия от енергетиката ни. И кметът на София е разговаряла с “Джемкорп”, по думите му. А позицията на Николов е, че договорът не е трябвало да се спира.

гръцки преводач Добрич
Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 6 гласа.

Източник:

See also  Проф. Милчев: Чакаме най-лошото след руската анексия в Украйна