Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Акциите на казината в Макао се сриват заради пандемията

Акциите на казината в Макао поевтиняха заедно с доларовите облигации в понеделник, тъй като най-големият хазартен център в света затвори почти всички бизнес помещения, включително игралните зали, за да се опита да овладее най-тежката епидемия от Covid-19, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Индексът на Блумбърг на шестте лицензирани оператора на казина в града се понижи с 6,3% и е с 20% надолу през тази година. Sands China Ltd. се срина с повече от 9%, преди да намали загубите си до 6,7%, а Wynn Macau Ltd. се понижи с 6,1%.

seo blog7

Доларовите облигации на SJM Holdings Ltd. и Melco Resorts Finance Ltd. поевтиняха с до 2 цента за долар в понеделник, което е най-големият спад от 23 юни насам, според данните, събрани от Bloomberg.

От днес в Макао на всички жители бе забранено да напускат домовете си, освен ако нямат основателни причини, като например да купуват хранителни продукти и да се грижат за възрастни хора, живеещи отделно. Основните услуги като водоснабдяването и газоснабдяването, както и бизнесът като супермаркети, аптеки и хотели, ще останат отворени.

В неделя градът съобщи за 59 нови случая, с което общият брой на заразените в последната вълна на епидемията, започнала на 18 юни, достигна 1526. Предприетите масови тествания, а сега и забраната за напускане на домовете, са типични за политиката на нулева толерантност към Covid на континентален Китай.

Още по темата

20 юни 2022 21:38

гръцки преводач Добрич

28

26 май 2022 21:45

13

Забраната за напускане на домовете и спиране работата на бизнеса – което се случва за първи път след безпрецедентното 15-дневно затваряне през февруари 2020 г. – нанася значителен удар на индустрия, която осигурява 80% от държавните приходи и голяма част от заетостта. Приходите от хазартни игри вече са спадали с повече от 50% през всеки месец от март насам на фона на недостига на посетители, след като континентален Китай въведе строги забрани и ограничения за пътуване, за да овладее собствената си епидемия.

See also  Отказът от газ от Русия обрича на гладна смърт Европа

Спирането на работата означава, че “вероятно ще трябва да отпишем юли и вероятно август”, заявиха анализатори на JPMorgan Chase & Co. По техни прогнози повечето казина биха могли да оцелеят между девет месеца и две години при най-лошия сценарий на липса на приходи.

Все пак новият закон за хазарта в Макао изисква от операторите да заделят 5 млрд. патака (618 млн. долара) за участие в търгове за нови лицензи, което ще съкрати времето за ликвидност, отбелязаха анализаторите. При екстремния сценарий SJM Holdings ще разполага с ликвидност само за един месец, а Sands China – с шест месеца, въпреки че се очаква компаниите да получат допълнително финансиране от своите компании-майки.

Източник: