Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

16 лекари от УМБАЛ Бургас с научни разработки в Есенния медицински форум

УМБАЛ Бургас регистрира най-мащабното участие на Есенния медицински форум, който се проведе в града в края на миналия месец. 16 лекари представиха свои разработки в научната програма, съобщиха от лечебното заведение.

Темите са свързани с новостите в диагностиката и лечението в урологията, хирургията, ортопедията, УНГ-болестите, образната диагностика, анестезиологията и интензивната терапия.

seo blog7

Лектори във форума бяха дългогодишни водещи специалисти и известни имена от болницата – д-р Николай Миринчев – специалист-уролог, началник на Отделение по урология, д-р Златина Миринчева – специалист-нефролог, началник на Отделение по нефрология, д-р Антон Григоров – специалист по анестезиология и реанимация, началник на Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, д-р Стоян Христов – началник отделение по ортопедия, д-р Емил Стоянов, д-р Иван Зайков – специалисти по ортопедия и травматология, д-р Даниел Петков – специалист УНГ и началник на УНГ-отделение.

Сериозен процент от разработените презентации са подготвени от млади специалисти и специализанти – както самостоятелно, така и в екип. Д-р Павел Минев, специалист по образна диагностика, представи практически подходи при избора на образни изследвания. Д-р Златка Чолакова, специалист по урология, взе участие в две от темите по своята специалност. Презентацията за кохлеарната имплантация, която отскоро се прилага и в УНГ-отделението на УМБАЛ Бургас, е подготвена с участието на д-р Цветелина Григорова-специализант. Д-р Янита Дюлгерска и д-р Дамян Илиев – специализанти в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, са включени в екипа, разработил темата за представянето на методите, прилагани в отделението.

В двете теми, посветени на ортопедията, участие взеха младите специалисти по ортопедия д-р Димитър Балабанов, д-р Денчо Кавалджиев и д-р Краю Краевски-специализант.

See also  Четвъртата вълна няма да спре, а ще прерасне във вълна 4 плюс заради Омикрон

Източник: