Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Млад коледар предложи брак навръх Рождество

Навръх Рождество Христово в старозагорското градче Павел баня коледарските групи изпълниха дългогодишната традиция за този край и се събраха на централния площад в града, за да изгонят злите сили. С традиционните си песни и облечени в народни носии, те наричаха жителите и гостите на курортния град за здраве, берекет и щастие през новата 2022 година.

След като изпълниха репертоара си, коледарите направиха и страхотна изненада – със специални песни край коледната елха 20-годишният коледар Иван Курочкин от Павел баня предложи брак на своята приятелка Ивелина Николова от Казанлък. Тя каза заветното “да”, а младата двойка бе шумно аплодирана и поздравена с викове “Горчиво!”, разказват от Actualno.com.

seo blog7

Събраните от празничната нощ средства коледарите дариха за благотворителни каузи – близо 1000 лева отидоха за нуждите на църквата в Павел баня, както и за коледния базар, който тази година също събира пари за изграждането на спортна площадка за хора с двигателни увреждания.
Пълният площад с гости от близко и далеч успя да види и малкият герой на общината – 5-годишният Станислав Дончев, за когото ви разказахме наскоро – припомнете си неговата история ТУК. Детето премина успешна операция на крака в Турция и се завърна на родна земя, а днес заедно с баща си също пееше коледни песни на сцената. Сред коледарите бяха и известният спортист Георги Рабухчиев, както и обичаният актьор Христо Пъдев.

Поставете оценка:

4.4

Оценка 4.4 от 25 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Нинова разкри къде греши Кирил Петков