Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Европейските пазари затвориха със слаби спадове преди ваканцията

Европейските пазари затвориха със слаби спадове преди ваканцията

Снимка: Архив Ройтерс

seo blog7

Европейските фондови пазари завършиха със слаби спадове последната сесия преди Коледните празници, съобщава CNBC. Борсите в Германия, Италия, Испания и Швейцария останаха затворени. Тази вечер няма да има сесия и в САЩ.

Търговията на Стария континент беше вяла, като инвеститорите се опитват да прогнозират как ще се развие омикрон вариантът. Данните засега показват, че тежестта на протичане на болестта не е толкова сериозна, но разпространението на този вариант е много по-бързо. Във Великобритания например новите случаи в четвъртък (23 декември) са почти 120 хил.

Stoxx Europe 600 завърши със спад от 0,1% до ниво от 482,51 пункта. Началото на седмицата започна със силен спад за съставния индекс, заради опасенията, които ще донесе бързото разпространение на омикрон варианта на коронавируса, но по-късно успя да навакса загубите, добавя Market Watch.

Изненадващо акциите на туристически и хотелски гиганти бяха сред големите печеливши днес, макар че американски авиокомпании United Airlines и Delta анулираха стотици полети заради коронавируса. Акциите на InterContinental поскъпнаха с 1,8%, а TUI добави над 4% към пазарната си цена.

Сред печелившите днес са още фармацевтични компании и банки, но на обратния полюс е технологичният сектор. В енергийния сектор представянето на бизнеса също е смесено.

гръцки преводач Добрич

Във Франция САС 40 записа спад от 0,28% до 7086,58 пункта. Водещият индекс на Лондонската фондова борса FTSE 100 затвори на ниво от 7372,1 пункта, което е спад от нищожните 0,02%.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,1322 долара.

Цената на европейския сорт петрол Brent се понижи с 0,26% до 75,41 долара за барел.

See also  Инфлационните страхове отново завладяха Wall Street, стимулирайки разпродажбите

Източник: