Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Всичките състезатели по триатлон повърнаха след като бяха принудени да плуват в мръсната река Сена

Олимпийска звезда повръща на живо по телевизията, след като е била принудена да плува в замърсената река Сена

Канадският триатлонист Тайлър Миславчук беше видян да повръща след пресичане на финалната линия на олимпийския триатлон, след като беше принуден да плува в лошото качество на водата на река Сена.

Миславчук, който завърши на девето място, беше видян да повръща само мигове след като завърши изтощителното състезание, което включваше 1,5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане. Неприятната сцена беше уловена от телевизионни камери, които показаха и много други спортисти, легнали на тепиха, мъчейки се да си поемат дъх.

seo blog7

Прочетете още: Пълно извращение: Пуснаха мъже vs. жени на олимпиадата

Алекс Ий постигна вълнуваща победа в мъжкия триатлон, спечелвайки петия златен медал на отбора на Великобритания от Олимпиадата. Той работи усилено, за да намали разликата от 15 секунди пред Хейдън Уайлд от Нова Зеландия, подобрявайки сребърния медал, който спечели в Токио преди три години.

В надпреварата при жените Бет Потър осигури бронзовия медал за отбора на Великобритания, докато Касандре Богран спечели победата от водещата група от четирима, спечелвайки златния медал за страната домакин Франция.

Подготовката към състезанията по триатлон беше засенчена от лошото качество на водата на река Сена поради обилните валежи в Париж през уикенда. Състезанието при мъжете първоначално беше насрочено за вторник, но беше отложено, докато реката не бъде счетена за безопасна за плуване.

До юни нивата на бактерията ешерихия коли в реката бяха 10 пъти по-високи от нивото, считано за приемливо от спортните федерации. Тестовете бяха проведени в сряда сутринта и нивото на бактериите беше счетено за достатъчно безопасно, за да продължи.

See also  Байерн се подигра с Байер и се върна на върха

Прочетете още: Свикнали сме да живеем в мизерията на грозният град

гръцки преводач Добрич

Кметът на Париж Ан Идалго наскоро се потопи в реката, за да подчертае усилията за почистване. Тя каза: „Това е сладко и прекрасно и е резултат от много работа.

„Спомням си в самото начало през 2015 г., когато започнахме нашата кампания за Игрите, международната федерация по триатлон каза: „Защо не триатлон в Сена? Ще могат ли спортистите да плуват в Сена?“. Днес можем да кажем, че да това е възможно.”

Плуването в река Сена е до голяма степен забранено повече от 100 години поради високите нива на замърсяване и риска от заболяване при случайно поглъщане на водата. Френските официални лица са инвестирали много, за да я направят по-безопасна в подготовката за Олимпиадата, като са похарчени около £1,2 милиарда. При наличието на толкова хубави летни курорти във Франция които имат всичко необходимо да посрещнат Олимпийски игри за какво им беше на французите да похарчат 1,5 милиарда евро за да накарат спортистите да плуват във фекалиите на Сена?
Източник