Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Около 200 млн. души по света работят като „инфлуенсъри“

Последните години се появи нова професия “инфлуенсър”, която бързо се разпространи и много хора, предимно млади се захванаха да я работят. След това се появи пандемията и наля сериозно масло в огъня за тези, които създават онлайн съдържание, и тези, останали вкъщи, консумирайки го на невъобразими досега нива. В резултат на това повече от 50 милиона души по света сега се смятат за влиятелни персони (или творци). Инвестициите в пространството за творци възлизат на 5 милиарда долара само през миналата година. Междувременно Influencer Marketing Hub оценява общия пазарен размер на икономиката на творците на около 104 милиарда долара, със значителна траектория на растеж, равна на икономиката на концертите – отбелязвайки, че това предвижда бъдеща оценка в трилиони долари.

Този огромен културен и финансов импулс неизбежно ще засили допълнително растежа на арената на инфлуенсърите. И докато това се случва, инфлуенсърите все повече ще стават мейнстрийм, докосвайки ежедневието ни и оформяйки бъдещето.

seo blog7

Прочетете още: Свикнали сме да живеем в мизерията на грозният град

И така, ето моите прогнози за начините, по които продължаващият възход на инфлуенсър икономиката може да промени света, какъвто го познаваме:

1. Социалното влияние ще бъде новата бакалавърска степен. В продължение на десетилетия бакалавърската степен служеше като предпоставка за много видове добре платени и търсени работни места. Но вече се появи социалното влияние. Независимо дали сте амбициозен политик, певец, търговец, брокер или собственик на малък бизнес, способността за изграждане на социална марка ще определи дали мнозина са позиционирани да успеят в кариерата си. Тук е важно да се отбележи, че не е необходимо да имате голям брой последователи или видимост. Тъй като сега виждаме отразено в нарастването на микро и нано влиятелните лица, просто възможността да се използват социалните медии за ангажиране на подходяща аудитория ще служи добре на хората.

See also  Bugatti строи в Дубай сграда за HNWI хора

2. Инфлуенсърите в социалните медии ще станат новите мега знаменитости. Когато извикваме някои от най-големите знаменитости днес, се сещаме за хора като Леонардо ди Каприо, Скарлет Йохансон, Том Ханкс и Дженифър Лоурънс. Но в евентуална промяна в недалечното бъдеще влиятелните лица в социалните медии ще ги заменят, за да се превърнат в нови имена.

Със светът, който се ускорява към цифрови и социални мрежи, топ влиятелните лица вече имат по-голяма, по-ангажирана публика и по-голяма видимост в сравнение с много „традиционни“ знаменитости. Помислете, че звезда като Леонардо ди Каприо в момента участва средно в един филм на година. Когато излиза, милиони хора го виждат и феновете на Лео се ободряват от това събитие. Междувременно многото инфлуенсъри, които имат милиони последователи, се ангажират с аудиторията си всеки ден. Това е експоненциална разлика в честотата и видимостта, която неизбежно ще доведе до промяна, при която влиятелните лица в социалните медии ще се превърнат в A-списъка на знаменитостите в популярната и мейнстрийм културата.

Прочетете още: Пълно извращение: Пуснаха мъже vs. жени на олимпиадата

гръцки преводач Добрич

Главният бизнес директор на YouTube, Робърт Кинкл, наскоро сподели своята визия с Hollywood Reporter, че икономиката на инфлуенсърите в крайна сметка може „лесно да съперничи на Холивуд по отношение на икономическо въздействие и създаване на работни места“. Не мога да се съглася повече.

3. Тенденция на търговията на живо ще обхване Северна Америка, водена от влиятелни хора. Стриймингът на живо е готов да изтреля в бъдещото състояние на влияние в Северна Америка. Особено ще видим скок в растежа и популярността на стрийминг на живо за електронна търговия, повтаряйки това, което вече се случи в Азия. В Китай, например, търговията с поточно предаване на живо беше пазар от близо 300 милиарда долара миналата година, а до 2023 г. тази цифра ще се удвои. Това явление до голяма степен е катализирано от социални влиятели, като китайски стриймъри на живо печелят милиарди долари за часове. Въпрос на време е тенденцията да се разпространи по-широко на Запад, тъй като все повече хора осъзнават потенциала в изграждането на публика за стрийминг, независимо дали за забавление или печалба.

See also  Мигрантската криза в ЕС е на стълбите на Фон дер Лайен

4. Всички големи компании имат стратегии за влияние. Преди няколко години Walmart стартира Spotlight, нова инициатива, която има за цел да превърне собствените си служители в дребни влиятели на платформи като TikTok, които да се застъпват за и от името на бизнеса. Dunkin’ Donuts и Dell са само две други големи марки, които през последните години също стартираха подобни програми за влиятелни служители. Естествено, водещите марки гарантират, че ще извлекат всички ползи от инфлуенсър маркетинга, независимо дали наемат външни влиятели за кампании или, в този случай, изграждат свои собствени вътрешни влиятелни армии.

Така инфлуенсърите помагат на марките да се ангажират с публиката и клиентите по изключително автентичен начин, изграждайки нива на доверие, които далеч надхвърлят това, на което са способни традиционните, премълчани видове кампании. И всичко това може да се направи много по-икономично и в мащаб. Само въпрос на време е всяка марка да има стратегия за влиятелни лица и влиятелни лица, които да ги представляват до такава степен, че да сме забравили свят, в който това не е стандартна бизнес практика.