Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Google потвърди, че в Chrome ще се появи възможност за микроплащания

Google потвърди плановете си за внедряване на уеб-монетизация в Chrome. Това ще позволи на собствениците на сайтове да получават микроплащания за тяхното съдържание като допълнителен начин за генериране на доходи.

За това пише BleepingCompute.

seo blog7

Инсайдери на Google са уверени, че това ще позволи на създателите на съдържание и собствениците на сайтове да бъдат възнаградени за работата си, без да разчитат единствено на рекламите или абонаментите.

Собствениците на сайтове ще могат да направят плащанията доброволно или задължително, например вземайки по 2 цента за всяка нова страница.

Поддръжката за уеб-монетизиране може да се добави към всяка уеб-страница с помощта на HTML елемента rel=”monetization”. Този таг ще каже на браузъра, че сайтът поддържа уеб-монетизация и ще посочи платежния процесор, който да се използва.

„Трябва да се отбележи, че уеб монетизацията предлага две уникални възможности – малки плащания и липса на взаимодействие с потребителя – потребителите плащат за съдържанието, когато го консумират“ — пише Google.

С уеб-монетизацията собствениците на сайтове могат да изразят интереса си към получаване на плащания, докато посетителят запазва пълен контрол върху това колко пари е готов да плати за съдържанието.

Функцията все още се разработва от групата на общността в Web Platform Incubator и не е стандарт на W3C.

гръцки преводач Добрич

Източник

See also  България с най-евтина работна ръка в ЕС, плащат ни по 7 евро на час