Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Nissan представи луноход, задвижван от 4х4 на Ariya

Nissan и Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) представиха прототип на луноход. Той получи електрическо задвижване на четирите колела със система за управление e-4orce, заимствана от кросоувъра Ariya.

Технологията на Nissan, която позволява на четирите колела да се управляват независимо едно от друго, трябва да позволи на космическото превозно средство да се движи по прахообразната, камениста и неравна повърхност на земен спътник. Как ще работи всичко това е показано в кратко видео.

seo blog7

JAXA потвърдиха, че възнамеряват да използват резултатите от съвместните изследвания в покоряването на космоса. От своя страна Nissan гледа на партньорството, като на възможност за подобряване на производителността на системата e-4orce в пясъчна и други тежки среди.

Дългосрочната цел на JAXA е да участва в мащабна експедиция до Луната. Агенцията се ангажира да демонстрира техниката на точково кацане с помощта на “интелигентен” модул, да проучи разпределението на водата в полярния регион на спътника и да разработи луноход с кабина за екипажа.


Nissan не е единственият автомобилен производител, който му помага в това начинание. Toyota и Honda също са включени в проекта, като последният отговаря за производството на кислород, водород и електричество за астронавтите.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Скоро станциите за зареждане на ел.автомобили ще са повече от бензиноколонките