Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Молбите за помощи за безработни в САЩ достигнаха 10-месечен връх

Данните сигнализират, че хората се затрудняват да си намерят работа на фона на охлаждащия се пазар на труда в страната

seo blog7
Снимка: Bloomberg L.P.

Снимка: Bloomberg L.P.

Броят на молбите за помощи при безработица в САЩ е достигнал най-високото си ниво от началото на февруари насам, което предполага, че американците, които губят своите работни места, се затрудняват да намерят нови такива, докато пазарът на труда в страната показва признаци на охлаждане, пише Bloomberg.

Подадените за пръв път заявления са нараснали с 4 хил. броя до 230 хил. броя в седмицата до 3 декември, съобщи американското министерство на труда. Резултатът е в съответствие с медианните прогнози в анкета на медията.

Продължаващите заявления – включващи лицата, получили обезщетения за седмица или повече – са се увеличили с 62 хил. броя до 1,7 млн. броя в седмицата до 26 ноември, записвайки най-високия си резултат от февруари насам.

гръцки преводач Добрич

Данните се следят зорко от Федералния резерв на САЩ, на който му предстои следващата седмица да вземе последното си за годината решение за паричната политика. След скорошните сигнали от централните банкери пазарите са в очакване на забавяне на агресивното парично затягане с ход от половин процентен пункт. На последните си четири заседания регулаторът повишаваше лихвата с по 75 базисни пункта (б.п.).

Източник:

See also  Кадър на деня за 16 януари