Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Манхатън вече разполага с над 10 пъти повече зарядни станции отколкото бензиностанции

Манхатън може да се похвали с превъзходството на място за зареждане на електромобили срещу съоръженията на които могат да се зареждат бензинови и дизелови коли. Според данни на местния департамент за енергия, на територията на Манхатън има 320 публично достъпни зарядни станции, докато бензиностанциите са едва 29. Това означава, че зареждането на електромобили е над 10 пъти по-лесно от зареждането на конвенционален автомобил или поне на теория.

На практика се оказва, че зареждането на колите на ток също се оказва трудно, тъй като някои от станциите не работят, други са заети и се използват в момента, докато пък трети са заети от конвенционални автомобили. Отделно, тези 29 бензиностанции вероятно разполагат с поне няколко колонки, които да улеснят още повече зареждането на бензин или дизел.

seo blog7

Въпреки, че Манхатън може да се похвали с това постижение, то в Ню Йорк нещата все още не стоят по този начин. На територията на мегаполиса могат да бъдат открити 520 зарядни станции срещу 697 бензиностанции. Вероятно там броят на зарядните станции също ще изпревари този на бензиновите колонки и то скоро.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Пет основни правила, за да се чувства колата ви във форма