Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Кирил Петков: Последните 30 години – живеем в градове с местни феодали

Съпредседателят на политическата сила “Продължаваме Промяната” Кирил Петков потвърди, че от ПП са получили 310 хиляди лева от бизнесмена Николай Събев като дарение за предизборната кампания. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини, че Събев реално е закупил своето евентуално министерско място в следващото редовно правителство.
Ето какво още казаха Кирил Петков и Николай Събев в предаването “ЕвроДикоф” по телевизия Евроком.

“За точно това сме тук и затова правим тази партия, и това не трябва да продължава, това което виждаме е абсурд. Значи, първо, бяхме получили 100 хиляди от Събев, а после даде допълнителна сума за кампанията”, заяви Петков.

seo blog7

Николай Събева сподели, че Даниел Лорер му е звъннал, за да го помоли да му помогне да намери дарители, от своя страна, Събев отвговорил: “И аз му казах – спри да търсиш, аз ще ги дам веднага, защото знам, генераторът на фалшивите новини работи на пълна мощ. Даренията са декларирани в съдебната палата. Оттам вероятно са разбрали ГЕРБ, не знам дали това е законно”.

“Но има едно друго дарение. Моите доброволни 300 часа труд е най-голямото дарение, което съм дал. Аз съм готов да даря остатъка от живота си, за да направя България по-красиво място. тази сума под формата на доброволен труд, аз струвам повече, Борисов явно е свикнал да купува и да продава. Всички дарения, които съм правил за безусловни. Дарявам, за да бъдат използвани както те преценят. Аз не мога да кажа какво ще се случи по-късно. Първо, ние трябваше да информирате всички българи за това кои сме ние. Какво е решил българинът е второ, което трябва да видим – кои хора ще влязат в парламента. По никакъв начин никакви сделки с хората от ГЕРБ или ДПС”, допълни Събев.

See also  Десетки дариха кръв за блъснато от автобус момиче, майката трогната


Кирил Петков заяви и че Събев е платил над 200 милиона лева данъци, а той самият 5 милиона лева. Разказа и как бизнесменът е дарил 200 хиляди лева на русенска болница за кислород: “И Събев ме попита: Защо дадох 200 хиляди за кислород, като съм платил 200 милиона данъци? Къде ни отиват парите, щом държавата няма пари за кислород? Този човек, чиято фирма е оценена на 1 милиард, представете си той да е министър и АПИ да влезе в транспортното министерство, кой ще може да го подкупи – никой”.

“Благодарих му за дарението. А той ми отвърна: Кириле, благодаря ти, че ме правиш щедър”, каза още Петков.

“Явно в тази държава има кого да ѝ плаща данъците, държавата е богата. Не знаехме, че се краде толкова. Силно сме решени за нулева корупция”, категоричен е бившият икономически министър.

гръцки преводач Добрич

По думите на Петков редица бизнесмени са опитали да купят ПП:

“Ние обиколихме областните градове, а всеки такъв град си има феодал и всеки един от тях е обвързан с ГЕРБ или ДПС. И там има едни хора – бизнесмени, които искат да се срещнат с нас. Разговорът минава по два начина винаги. Ако са чисти бизнесмени, казват: “Ако ви трябват средства, ние сме готови да ви помогнем, имаме двама или трима борбени момчета от нашия район и ние ще ви помогнем”. И когато му кажеш на такъв “не” на такъв човек и че той не може да ти помогне – не може да повярва. Дори ние си плащаме обяда – гледат ни странно. Други пък ми казват – целият ни бизнес ще гласува за нас, ще ви дадем 2-3 момчета, защото искаме едно от тях да го правим кмет. Ако само на една от тези сделки бяхме казали да, всичко щеше да е свършило. Това, което се случи е, че разбрахме какво е имало последните 30 години – един куклен театър. Как едни хора са казвали какво да се случва”.

See also  Д-р Брънзалов: Има 9 случая със съмнения за смърт след ваксинация, но нищо не е доказано

България

Източник: