Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Как да направите компютъра си по-бърз с няколко лесни настройки

Колкото и нов компютър или лаптоп да притежавате, с течение на времето той остарява и е напълно възможно да не се държи по същия начин по който е бил в началото. Едно от най-честите неща е изпитването на забавяне при стартиране на устройството или някое приложение или при напълно нормални задачи в интернет, които до скоро не са били проблем. Макар много хора да обвиняват компютъра си и параметрите му, то истината е че нерядко тези забавяния са плод на грешки, които правим напълно несъзнателно.

seo blog7

Една от най-често допусканите грешки е оставянето на компютъра пуснат или в stand by режим твърде много време. Въпреки, че това намаля времето за стартиране на устройството, то позволява натрупването на различни процеси, които в един момент могат значително да забавят операционната система. Препоръчително е да рестартирате или изключвате компютъра си всеки ден.

Второто нещо са ъпдейтите, тук нещата може да са малко спорни, тъй като мнозина смятат, че именно с тях разработчиците на операционни системи повлияни от натиска на производителите на компютри забавят устройствата целенасочено. Дори да няма как да потвърдим това, факт е, че главния замисъл на ъпдейтите е да изчисти пропуснати грешки или появили се на по-късен етап бъгове, които също може да са причина за забавяне на системата.

Как да направите компютъра си по-бърз с няколко лесни настройки

Третото нещо което може да се направи, за да подобрите поведението на компютъра си е да проверите приложенията, които се стартират с неговото включване. Можете да ги прегледате и да изчистите тези от които не се нуждаете и да оставите само тези, които наистина използвате още със стартирането на устройството. Подобна е ситуацията и с приложенията или софтуера, който сте инсталирали, но не използвате. Натрупването на много програми, които не се използват единствено вреди на компютъра.

See also  Още един автомобилен производител заменя ключовете със смартфон

Операционните системи обикновено имат вградени „почистващи“ програми, които да ви помогнат да се отървете от ненужния софтуер или натрупалите се временни файлове. Тук може да се разчита и на програми от, но трябва да са само проверени такива, за да не причинят други вреди.

гръцки преводач Добрич

Друго нещо, което може да помогне за подобряването на работата на компютъра е изключването на всякакви ефекти, анимации, прозрачни елементи или други подобни, чиято цел е да направят по-добър облика на операционната система. Шансът да забележите разлика във визията не е много голям, но пък промяната в поведението може да си заслужава тяхното изключване.

Поставете оценка:

3.4

Оценка 3.4 от 10 гласа.

Източник: