Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Американските акции приключиха сесията в сряда с ръстове

Американските акции приключиха сесията в сряда с ръстове

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

seo blog7

Американските акции приключиха сесията в сряда с ръстове, подкрепени от повишенията в на книжата на компаниите от технологичния сектор.

Индексът на „сините чипове“ Dow Jones нарасна с 0,15% до 31 874,84 пункта, по-широкият индекс S&P 500 добави 0,59% до 3 959,9 пункта, а технологичният индекс Nasdaq се повиши с 1,58% до 11 897,65 пункта.

Инвеститорите залагат, че пазарите може би вече са достигнали дъното си, което подкрепи ръста на по-рисковите технологични акции.

Секторът на информационните технологии и на потребителските дискреционни акции от S&P 500 се повишиха с по повече от процент. Междувременно по-дефанзивните сектори, като здравеопазването и комуналните услуги, изостанаха от по-широкия пазарен индекс.

Книжата на стрийминг компаниите записаха повишения заради по-добрите от очакваните печалби от Netflix. Компанията обяви, че е загубила 970 хил. абонати през второто тримесечие, което е значително под очакваното (прогнозите бяха за загуба на 2 млн. абонати). Печалбата на акция на стрийминг гиганта също надмина очакванията на анализаторите.

гръцки преводач Добрич

Акциите на Netflix скочиха с повече от 5%. Disney напредна с 3%, Paramount се изкачи с почти 3%, а Roku скочи с 5%.

Акциите на производителите на чипове също напреднаха, като на Nvidia поскъпнаха с 4%, а на Qualcomm – с близо 3%.

Акциите на Baker Hughes спаднаха със 7%, след като компанията обяви разочароваща печалба за второто тримесечие. Компанията за петролни услуги отчете печалба от 11 цента на акция, което е половината от очакваното от анализаторите, според Refinitiv.

Biogen изтри повече от 6% от пазарната си оценка, въпреки че отчете ръстове в последния си тримесечен отчет. Компанията предупреждава, че нейните приходи може да пострадат от нарастващата генерична конкуренция.

See also  Берлускони: Путин беше подтикнат към войната

Около 12% от компаниите от S&P 500 са публикували финансови отчети досега през това тримесечие. От тях 68% надхвърлят очаквания на анализаторите, според FactSet. Инвеститорите очакваха този сезон на печалбите, за да преценят как компаниите се справят с кризата.

Междувременно биткойн надмина прага от 24 хил. долара за първи път от повече от месец. На валутните пазари щатският долар смекчи ръстовете си спрямо еврото.

Източник: