Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Румен Драганов: Отпуснатите от ББР пари за туризма са навременна мярка

С нова програма Българската банка за развитие отпуска 60 милиона лева в подкрепа на туризма. Средствата ще се дават под формата на кредити. Финансовата помощ е насочена към малките и средни предприятия в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.

“Мярката е изненадващо навременна. Това са големите инжекции за туризма, които идват в най-подходящия момент. Ако това сработи като механизъм, те ще бъдат подплатени с още средства”, заяви доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в студиото на “Денят ON AIR”.

Според него туризмът ще излезе от ситуацията, защото имаше силен летен сезон, а курортите по коледните и новогодишните празници са били пълни.

По думите му е добро решение за засиления контрол върху мерките, защото така хората се чувстват по-сигурни.

“Новият министър и екипът му работиха във всички празнични дни, за да могат фирмите да си получат парите. Екипът прави всичко възможно икономически да стабилизира сектора”, допълни доц. Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Експертът посочи, че стратегията за увеличението на туризма е, че трябва да привлекат повече туристи и да се увеличи заплата на работещите в сектора.

Вижте целия разговор във видеото.

Източник:

See also  Ще се пропука ли ЕС заради цените на енергията?