Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Пощите стават гишета и на държавната администрация

Заместник министър-председателят по ефективното управление в лицето на Калина Константинова ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Български пощи”.

Решението е взето на днешното заседание на Министерски съвет, предаде правителствената информационна служба. Досега дружеството беше “под шапката” на Министерството на транспорта и съобщенията.

Развитата мрежа на държавния пощенски оператор е подходяща за създаването на единни центрове (“на едно гише”) за комплексно административно обслужване. Тя обхваща цялата страна, включително и труднодостъпни райони.

Промяната е заложена в коалиционното споразумение и се очаква в близко бъдеще да има повече подробности как услугите ще се предоставят на гражданите и бизнеса. Идеята за това датира още от 2015 г.

По този начин на гишето в пощата се очаква гражданите да могат да си извадят различни документи, за които сега трябва лично в общинската или държавна администрация, кадастър, уточнява бТВ.

Пример за документи, които биха могли да се получат чрез пощите, са скици за имоти, свидетелства, удостоверения и други.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 24 гласа.

Източник:

See also  Финансовият министър е назначил допълнителни проверки на Делян Пеевски

Leave a Reply

Your email address will not be published.