Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Над 400 пияни и дрогирани шофьори по празниците

Интензивен бе трафикът в някои части на страната в последния неработен ден от серията почивни около Нова година. От полицията отчитат, че голямото пътуване е започнало още в неделя, като не са регистрирани сериозни инциденти. Над 400 са случаите, при които е установено наличие на алкохол и наркотици по време на шофиране, предаде БНТ.

На входовете на столицата имаше полицейски патрули в готовност да регулират трафика. Още вчера сутринта от Пътна полицията предупредиха, че най-натоварените участъци ще бъдат входовете на София при Владая и магистрала “Тракия”, преди тунел “Ечемишка” на “Хемус”, пътя Банско – Симитли и магистрала “Струма”. До късно снощи нямаше информация за сериозни тапи или инциденти.

seo blog7

Задръстване се образува по пътя Пловдив-Смолян заради катастрофа, а на прибиращите се от курорта Пампорово се наложи да проявят търпение.

“Искаме да благодарим на гражданите, че се съобразиха, пътуваха вчера доста, както казах, движението беше спокойно, въпреки натоварения трафик, движеха се спокойно в колоните”, заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”.

Един от най-натоварените пътни участъци беше в района на Симитли. Вчера до големи задръствания и тапи не се стигна, въпреки интензивния трафик. През целия ден при Симитли имаше и дежурен полицейски патрул, който да регулира трафика при необходимост.

Движението от Банско беше по-натоварено сравнение с трафика по главен път Е-79, а периодично между Симитли и кръговото кръстовище за автомагистрала „Струма“, малко преди Благоевград, се образуваха колони, но преминаването отнемаше не повече от половин час.

В Бургас много хора избраха да пътуват с влакове и автобуси. На гарите струпвания на пътници имаше единствено при пристигащите превозни средства. Голяма част от хората предпочетоха да се върнат у дома с влак. Казват, че е по-безопасно заради COVID-19.

гръцки преводач Добрич

Много хора избраха да се приберат и в столицата с автобус. На централната автогара от превозните средства слизаха пътници с маски. Те заявиха, че са пътували бързо и спокойно.

See also  Протест "НЕ на омразата" се проведе в центъра на София

На Летище София заминаващите бяха повече от пристигащите.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник: