Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Дарителите се завръщат към старите си каузи

Хората в България продължават да подкрепят каузи, но се очаква спад спрямо 2020 г., която беше изключителна като дарителска вълна и щедрост. Това коментира пред БНР Красимира Величкова от Българския дарителски форум в анализ на отминаващата година в сферата на дарителството.

Пандемията продължава да бъде фактор за даряване.

seo blog7

Докато миналата година даренията са били насочени главно към медицински пособия и апаратура, през настоящата година те се адресират основно и само към каузи, свързани със социалните ефекти от пандемията.

Величкова определя като добра новина това, че извън пандемията дарителите се завръщат към старите си каузи и програмите, които са подкрепяли преди това.

Сред основните мотиви на хората да не даряват на първо място е финансовото състояние, след това идва недоверието и непознаването на каузите, посочи Красимира Величкова.

По думите ѝ очаквано е настоящата криза да доведе до спад на дарителството на фона на увеличените нужди от подкрепа.

„Живеем в много интензивно време и това да отделиш от личното си време, да споделиш уменията, които имаш, за дадена кауза, е не по-малко ценно от това да дариш средства. Освен това, когато доброволстваш, това е най-прекият път реално да видиш хората, на които помагаш, да се заразиш по-сериозно с каузата“, изтъкна Красимира Величкова.

гръцки преводач Добрич
Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  Пищна заря озари запалването на Коледната елха в София (ВИДЕО)